Naciśnij “Enter” aby skoczyć do treści

Jak używać jadalnego brokatu?

Choć jego nazwa brzmi zaskakująco, brokat jadalny na dobre zadomowił się w cukierniach. Nie dość, że dodaje się go do ciasta, to jeszcze można go jeść bez konsekwencji dla zdrowia. Z całą pewnością warto sięgnąć po ten wyjątkowy produkt i wypróbować podczas pieczenia ciast lub jako dodatek do ulubionego deseru. 

Do czego można stosować brokat jadalny?

Brokat jadalny https://sklep.polmarkus.com.pl/jadalny-brokat to produkt spożywczy, który stanowi mieszankę zmiksowanych ziarenek brokatu doskonale układających się na powierzchni ciasta. 

Jadalny brokat fantastycznie odbija światło i wygląda naprawdę efektownie na niemal każdym wypieku! Bez wątpienia nadaje charakteru nawet najbardziej klasycznym ciastom. Dzięki temu niecodziennemu dodatkowi  z na pozór banalnego wypieku można wyczarować coś naprawdę zachwycającego.

Można go z powodzeniem stosować do posypywania pralinek, babeczek, muffinek, ulubionych deserów, ciasteczek, a nawet lodów. Praktycznie każdy wyrób cukierniczy ozdobiony takim naturalnym blaskiem przyciągnie wzrok zebranych gości albo klientów cukierni.

Czy jadalny brokat jest zdrowy?

Warto pamiętać, że brokat jadalny najwyższej jakości jest nietoksyczny, toteż można go spożywać praktycznie w dowolnych ilościach. 

Zabawy z brokatem jadalnym na ciastkach, ciastach i tortach bez wątpienia przypadną do gustu małym dzieciom.

Dodaj odrobinę magii swoim wypiekom!

Brokatowa posypka to doskonały sposób na wzbogacenie wszelkiego rodzaju słodkości świecącym pyłem. Dekorowanie może się odbywać przy użyciu aerografu lub przy wykorzystaniu tradycyjnych ręcznych technik.

Dla osiągnięcia jeszcze ciekawego efektu warto również zmieszać brokat z galaretkąalbo dżemem.